Købmandsudvalget orienterer

Skrevet den 27 Apr, 2021

Købmandsudvalget orienterer

Bestyrelsen har besluttet at finde en ny forpagter, der kan drive købmandsbutikken videre. Det vil være efter en model, hvor kommunens regler overholdes, og det samtidigt er attraktivt at være købmand i Sønderbro.

De første ansøgninger er kommet ind, og der er indledende samtaler i denne uge.

Det er vigtigt, at Sønderbros nye købmand kommer godt fra start og har fællesskabets støtte og opbakning. Købmandsudvalget ser sig som brobygger mellem den nye købmand, bestyrelsen og sønderbroerne, og vi er gået i gang med at give butikken og området omkring den et løft.

Vonni (have 103) har knoklet med den store grovrengøring i købmandslokalerne (efter vinterens rotter), kommunens rottefænger har været forbi, rotternes indgang er lokaliseret, og bygningen er snart rottesikret. Karina (have 69) er i gang med at fremskaffe blomsterkrukker, stauder og blomsterløg til at forskønne området ved butikken.

På fællesarbejdsdagen den 2. maj håber vi, at I vil møde talstærkt op – nye som gamle ansigter – så der også er hænder til udendørs arbejde omkring butikken, fx til slibning og maling af borde og bænke, til at shine indgangspartiet op og til at rydde op og rive på området.

Der er basis-inventar i butikken, så ind til den nye forpagter er på plads, vil Købmandsudvalget åbne op for aktiviteter på frivillig basis i lokalerne. Tina (have 100) har lavet en skitse over mulighederne. Fra den 2. maj kan man skrive sig på hyggelige tjanser, hvor man eksempelvis laver morgenkaffe, brunch, eftermiddagskage eller dagens ret på udvalgte dage.

Vi ønsker, at der skal være plads til alle, og at alle skal føle sig inkluderet og velkommen.

Købmandsudvalget
v/ Charlotte, have 164