Sønderbro får en frugthave

Skrevet den 11 Dec, 2020

Sønderbro får en frugthave

Takket være god timing og en overbevisende ansøgning fik Sønderbro Frugtpressegruppe den 24. november i år bevilliget 100.000 kr af Bydelspuljen under Amager Vest Lokaludvalg til at anlægge en Frugthave i HF Sønderbro.

 
En betingelse for bevillingen er dog, at pengene skal bruges inden årets udgang. Derfor skulle alting gå lynhurtigt. På ganske få dage er det lykkedes at finde et gartnerfirma, der har tid til at udføre arbejdet inden jul, og at få afklaret nødvendige forhold med bestyrelsen og Københavns Kommune.
 
Frugthaven kommer til at ligge opdelt i tre grupper adskilt af stier på græsområdet syd for bålpladsen (angivet med gule pletter på kortet). I alt bliver der plantet cirka 100 træer og 200 frugtbuske. Både træer og buske forventes allerede at give de første fælles frugter til næste sommer.
 
Hvis alt går vel, påbegyndes arbejdet i næste uge. Der er planlagt en mini-reception for lokaludvalg og presse med i alt max. ti deltagere på onsdag. Når sommeren kommer og forsamlingsforbudet er ophævet, følger en festlig indvielse for sønderbroerne.